Çerez Politikası

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metninlerini inceleyebilirsiniz. Web sitemizi kullanarak açıklama metinlerindeki uyarıları kabul etmiş sayılırsınız.

Sıkça Sorulan Sorular

Cevabını görmek istediğiniz soruya tıklayın.

Çocuğunuzun atıcılık branşına olan ilgisi önemlidir. Atıcılık sporuna başlama yaşı 10' dur. Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri Yaz Spor Okulları ilk ve iyi bir başlangıç olabilir.İlinizde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine ya da Atıcılık İl Temsilcilerine müracaat ederek o ildeki Atıcılık antrenörleri ile iletişime geçebilirsiniz.

Yeni Lisans çıkartmak isteyen ya da mevcut lisanslarını yeniletmek isteyen sporcularımız bağlı oldukları ilin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne müracaat ederek lisans işlemlerini gerçekleştirebilirler. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce lisans işlemleri için istenen evraklar aşağıda belirtilmiştir. Atıcılık branşında ilk kez lisans çıkaran sporculardan lisans ücreti alınmamaktadır, Ferdi lisanslar için 2 Adet, kulüp lisansları için 3 Adet vesikalık fotoğraf. 25.10.1992 tarih ve 17649 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kıyafet yönetmenliğine uygun olmalıdır. Kulüp lisansı için kulüpten alınan ve sporcunun kulüp ile ilişkisini gösteren belge, Sağlık Raporu (Spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya elverişliliğini gösteren rapor) 18 yaşından küçükler için veli/vasi izin belgesi (e-devlet üzerinden de düzenlenebilir)

Öncelikle sporcu lisansı çıkararak Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı atış poligonlarında antrenör eşliğinde antrenman yapabilirsiniz.

Lisans çıkararak mevcut poligonlarda görevli antrenörler eşliğinde eğitim alarak atış yapabilirsiniz.

Federasyonca belirlenen tarihlerde veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin talebiyle 18-40 yaş arası lise mezunu kişilerin katılımına açık kurslar düzenlenir. Bu kurslara katılan ve sonunda yapılan sınavda başarılı olan kişiler aday hakem statüsünde hakemlik belgesi alırlar.

Federasyonumuz E-Taf bölümünde ülkemizde bulunan ve atıcılık branşını tescil ettirmiş spor kulüplerine ulaşabilirsiniz veya bulunduğunuz Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz.

Havalı ve Ateşli Silahlar disiplininde, hakem gözetiminde ve kontrolünde yapılan yarışmalarda bütün skorlar bir bilgisayara bağlı elektronik cihazlar tarafından değerlendirilir ve raporlandırılır. Elektronik sistemden alınan sonuçlar hakemlerden oluşan yarışma jürisi tarafından değerlendirilir ve sonuçlar ilan edilir. Yarışmalarda ilk 3 sırayı elde eden sporculara madalya, takımlara ise madalya ve kupa verilir. Plak Atışları disiplininde de yarışmalar son teknoloji elektronik poligonlarda yapılır. Ancak, yapılan vuruşlar anında hakemler tarafından değerlendirilir ve kayda alınır. Yarışmalarda ilk 3 sırayı elde eden sporculara madalya, takımlara ise kupa ve madalya verilir.

Federasyonumuz bünyesindeki branşlarda görev yapan teknik kurullarımız, yurt içinde yapılan yarışmalarda tüm sporcuları ve performanslarını izlemektedirler. Teknik kurullarımızca belirlenmiş olan "Yurtdışı Baraj Puanlarını" geçen ya da dikkate değer gelişim gösteren sporcularımız teknik kurul kararlarıyla yurtdışı yarışmalarda ülkemizi temsil etmeye hak kazanırlar

Federasyonumuz veya Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından tarafından kullanım senedi ile antrenör/sporculara zimmetlenen yivli/ateşli silahların poligon dışına çıkartılması kesinlikle yasak olup, aksi durumda tüm sorumluluk ve idari yaptırımlar kişi/kişilere aittir. Üzerine zimmetli yivli/ateşli silah bulunan faal sporcularımızın silahlarını Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı poligonlarımızda muhafaza etmeleri gerekmektedir.