Çerez Politikası

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metninlerini inceleyebilirsiniz. Web sitemizi kullanarak açıklama metinlerindeki uyarıları kabul etmiş sayılırsınız.

TOKYO 2020' NİN YENİ TARİHİ BELLİ OLDU

IOC, IPC, Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, Tokyo Büyükşehir Yönetimi ve Japonya Hükumeti, Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nın 23 Temmuz – 8 Ağustos 2021, Paralimpik Oyunları’nın ise 24 Ağustos – 5 Eylül 2021 tarihlerinde düzenleneceğini duyurdu.

İlgili tarafların liderleri ve IOC Başkanı Thomas Bach, Tokyo 2020 Başkanı Mori Yoshiro, Tokyo Valisi Koike Yuriko ve Olimpiyat ve Paralimpik Bakanı Hashimoto Seiko, bugün düzenlenen telekonferansta bir araya gelerek Oyunların yeni tarihlerini kararlaştırdılar.

Tarihler 3 önemli düşünce göz önünde bulundurularak ve IOC Yönetim Kurulu’nun 17 Mart 2020 tarihinde belirlediği, bugünkü toplanıda onaylanan ve tüm Uluslararası Yaz Spor Federasyonları(Ifs) ve Milli Olimpiyat Komiteleri (NOCs) tarafından da desteklenen kaideler doğrultusunda belirlendi:

1. Sporcuların ve ilgili herkesin sağlığını korumak ve COVID-19 salgınının engellenmesini desteklemek.
2. Sporcuların ve Olimpik sporun çıkarlarını korumak.
3. Uluslararası spor takvimi.

Yeni tarihler sağlık otoritelerine ve Oyunların organizasyonunda yer alan herkese, sürekli değişen mevcut durum ve COVID-19 salgınının neden olduğu sorunlar ile başa çıkmak için maksimum zamanı veriyor. Yeni tarihler, 2020 için başlangıçta planlananlardan tam bir yıl sonra (Olimpiyat Oyunları: 24 Temmuz - 9 Ağustos 2020 ve Paralimpik Oyunlar: 25 Ağustos - 6 Eylül 2020) olmak üzere belirlenerek sporcuların ve uluslararası federasyonların çıkarları doğrultusunda ertelemenin uluslararası spor takviminde en az değişime neden olmasını hedefliyor. Ayrıca, kota turnuvaları düzenlenmesi için de bu tarihler yeterli zamanı uluslararası federasyonlara sağlıyor.

IOC Başkanı Thomas Bach bugünkü kararın ardından yaptığı açıklamada: “Son birkaç gündür danışma sürecindeki iş birlikleri ve desteklerinden ötürü Uluslararası Federasyonlar ve Milli Olimpiyat Komiteleri Kıtasal Birliklerine teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca sürekli iletişim halinde olduğumuz IOC Sporcu Komisyonu’na da teşekkür etmek isterim. Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, Tokyo Büyükşehir Hükümeti, Japonya Hükümeti ve tüm paydaşlarımızla birlikte çalışarak bu benzeri görülmemiş zorluğun üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. İnsanlık şu anda kendini karanlık bir tünelde buluyor. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları bu tünelin sonunda bir ışık olabilir” dedi.

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.

Instagram

Cart