Çerez Politikası

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için kişisel verilerin korunması hakkında açıklama metninlerini inceleyebilirsiniz. Web sitemizi kullanarak açıklama metinlerindeki uyarıları kabul etmiş sayılırsınız.

MİLLİ ATICI ELİF KIRKLAR REKOR KIRDI

Gençler Dünya Kupasında mücadele eden milli sporcumuz Elif Kırklar, ateşli silahlar 25 metre genç bayanlar branşında 565 puanla Türkiye rekoru kırdı.

ISSF (Uluslararası Atıcılık Federasyonu) tarafından 29 Nisan tarihinde başlayan Gençler Dünya Kupası müsabakaları Almanyanın Suhl kentinde devam ediyor.

Ülkemizi genç bayanlarda temsil eden 15 yaşındaki milli sporcumuz Elif Kırklar, 16 ülkeden atıcıların da poligonda yer aldığı müsabakalarda ateşli silahlar 25 metre branşında 565 puanlık atışı ile dünya 14.sü oldu. Kırklar aynı zamanda bu sonuçla hem daha önce 494 olan Türkiye rekorunu kırdı hem de 558 olan Türkiye Milli Takım barajını geçen tek Türk bayan sporcu unvanını kazandı.

”HEDEF 2020 TOKYO“

Küçük yaşlardan itibaren eskrim ve yüzme gibi spor branşlarında derece elde eden Elif Kırklar 13 yaşında başladığı atıcılıkta da oldukça iyi sonuçlar elde etmeye başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın olimpiyat oyunlarına sporcu yetiştirmek üzere ülkenin bir çok ilinde başlattığı TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) projesi meyvelerini vermeye başladı. 2015 yılı Ekim ayından itibaren hazırlıklarını Tohm’da yapan milli atıcı Türkiyede elde ettiği şampiyonlukların ardından dünya kupasında da önemli bir başarıya imza attı. Mili sporcu Elif Kırklar;  "İlk kez dünya kupası müsabakalarına katılmanın heyecanı vardı. Buna rağmen iyi bir sonuç elde ettiğimi düşünüyorum. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında ülkemizi temsil etmek. Bunun için çalışmaya devam edeceğim. 565 Puanla Türkiye rekorunu kırdım ancak bu benim için sadece bir başlangıç. Avrupa ve dünyada da madalyalar kazanıp rekorlara imza atmak istiyorum" dedi.

Almanya’nın Suhl kentinde devam eden Gençler Dünya Kupası müsabakaları 6 Mayıs Cuma günü yapılacak atışların ardından sona erecek.

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.

Instagram

Cart